zondag, 1. april 2007 - 18:08

Twente verslaat ook Utrecht

FC Twente kan Europees voetbal bijna niet meer ontgaan. In eigen huis werd vanmiddag FC Utrecht met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Domper vormde de rode kaart voor Sharbel Touma.

De Enschedese ploeg kende een prachtige start. In de tiende minuut slingerde Kennedy Bakircioglu een vrije trap vanaf de linkerkant hoog voor het doel, waarna Ramon Zomer knap met een vliegend volleyschot binnentrapte: 1-0.

Een kwartier later soleerde Ismaïl Aissati behendig door de Utrechtse defensie heen, waarna hij Blaise N'Kufo in stelling bracht. De Zwitserse Congolees omspeelde Francis Dickoh en haalde met links droog uit: 2-0. Na 36 minuten sloeg de vlam in de pan. Eerst werden er na een opstootje gele kaarten uitgedeeld aan Orlando Engelaar en Cedric van der Gun en vier minuten later volgde een nieuw opstootje na een pittige overtreding van Tim Cornelisse. In de commotie deelde Sharbel Touma een duw uit aan Gregoor van Dijk, waarna de Enschede aanvaller op een rode kaart werd getrakteerd.

In de tweede helft trachtte FC Utrecht de achterstand te verkleinen, maar de ploeg van trainer Foeke Booy wist geen gaatje in de verdediging te vinden. Drie minuten in de extra tijd maakte Bakircioglu zelfs nog de 3-0. Hij werd knap de diepte ingestuurd door N'Kufo en tekende na een korte sprint beheerst zijn veertiende treffer van het seizoen aan.