dinsdag, 18. september 2007 - 11:54

Uitbreiding productie bij NedCar

Born

Mitsubishi heeft besloten om de productie van de Outlander over te brengen van Japan naar NedCar in Born, zo maakte de autofabrikant vanmorgen bekend. Hiermee wordt de productie bij de Limburgse fabriek uitgebreid. CNV-bestuurder Arthur Bot spreekt van “Goed nieuws�.

De afgelopen tijd liep de huidige productie van de Colt in Born langzaam terug. Om die reden waren met de werknemers al afspraken gemaakt over werktijdverkorting. Weliswaar van tijdelijke aard, want zodra de vernieuwde Colt in productie gaat, zal er weer werktijd worden 'ingehaald'. Maar iedereen realiseert zich dat de productie van uitsluitend de Colt op lange termijn onvoldoende is.

Het bericht dat Mitsubishi de productie van een ander auto-model (de Outlander) naar Born wil verplaatsen, is dan ook "goed nieuws", vindt CNV-bestuurder Arthur Bot. "Maar ik heb nog wel een aantal vragen. Over welke aantallen hebben we het bijvoorbeeld? Op welke termijn gaat de productie naar Nederland en is het ook voor langere tijd? En wat doet de directie van Nedcar met de opdracht om een tweede autofabrikant naar Born te halen? Is dat nog steeds aan de orde? Daar hoop ik donderdagmiddag meer duidelijkheid over te krijgen, als we een overleg met Mitsubishi hebben. Tot die tijd houd ik nog wel een slag om de arm."

Bij Nedcar in Bron werken sinds de recente reorganisatie nog ruim 1.500 werknemers.
Provincie:
Tag(s):