donderdag, 13. september 2007 - 8:41

Uitslaande brand in Haagse portiekwoning

Den Haag

In een portiekwoning aan de Harderbroekstraat in Den Haag heeft in de nacht van woensdag op donderdag een uitslaande brand gewoed. Vijf woningen werden ontruimd, niemand raakte bij de brand gewond.

Door een nog onbekende oorzaak brak brand uit in een woonkamer op de 1e verdieping. De brand werd ontdekt door overburen die de brandweer alarmeerden. De bewoners van deze woning waren op dat moment niet thuis. Bij aankomst van de politie was de brand aan de voorzijde van de woning al uitslaand en ontruimde de politie de overige vijf woningen in de portiek. Hiervan kwamen de bewoners tijdelijk op straat te staan. Twee kinderen van anderhalf en drie jaar uit de woning op de 2e verdieping werden door overburen opgevangen. Hoewel de brand uitslaand was en de rook zich tijdens de ontruiming begon te verplaatsen naar de portiek, raakte niemand gewond.

Bij aankomst van de brandweer stond de portiek volledig onder de rook. Om warmte af te voeren en zicht te krijgen heeft de brandweer boven in de portiek een ruit stuk geslagen. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te blussen. Binnen een kwartier was de brand onder controle en kon het sein “brand meester� worden gegeven. Doordat de brand nog redelijk op tijd werd ontdekt en het snel hierdoor in kunnen zetten van brandweermensen en materieel kon de brandweer voorkomen dat de brand kon overslaan naar de andere woningen.

De woning waarin de brand is ontstaan raakte zwaar beschadigd. De woning op de begane grond heeft rook en waterschade opgelopen. De overige woningen en het portiek hebben lichte rookschade.

De schade aan het gebouw bedraagt circa 50.000 euro, aldus de brandweer.
Provincie:
Tag(s):