woensdag, 15. augustus 2007 - 23:14

Uitslagen derde voorronde Champions League

Naast Ajax werden vanavond ook andere voorronde-wedstrijden gespeeld voor in plek in het Champions League toernooi. Onder andere Liverpool, Arsenal, Werder Bremen en Anderlecht kwamen in actie.

Liverpool heeft het eerste treffen met Toulouse, in de derde voorronde van de Champions League, met een 1-0 overwinning weten af te sluiten.

Op Franse bodem wist de Oekraïense aanwinst van de Engelse ploeg, Andrei Voronin, met een schitterend afstandsschot het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Toulouse moet nu proberen om op 28 augustus op Anfield Road de achterstand ongedaan te maken.

Bij Liverpool startte Ryan Babel overigens in de basis. Dirk Kuyt bleef de gehele negentig minuten op de bank.

Arsenal won, in tegenstellig tot Ajax, wel van een ploeg uit Praag. De 'Gunners' versloegen Sparta met 2-0. De Londense formatie wist pas in de tweede helft afstand te nemen. Fábregas (72ste minuut) en Hleb (91ste minuut) schonken de gasten de zege.

Anderlecht kon in Europees verband wederom niet overtuigen. De Belgen gingen op bezoek bij Fenerbahçe met 1-0 onderuit. De Braziliaan Alex scoorde na een half uur spelen het enige doelpunt uit de wedstrijd.

Werder Bremen besliste in de laatste vijf minuten pas de wedstrijd. Op slag van rust maakte Dinamo-aanvaller Balaban de openingstreffer. Invaller Hugo Almeida tekende vlak na de theepauze alweer voor de gelijkmaker. Lange tijd leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar in de 85ste minuut maakte Jensen alsnog de winnende voor de Duitsers: 2-1.