maandag, 29. oktober 2007 - 14:02

UMCG Ambulancezorg genomineerd voor landelijke prijs

Regio

De Noord-Nederlandse ambulanceorganisatie UMCG Ambulancezorg is één van de drie genomineerden voor de Proffie 2007, deze prijs is voor de organisatie met het beste personeelsbeleid van Nederland. UMCG Ambulancezorg neemt het op 13 november tijdens een live presentatie in Amerongen op tegen Rabobank Rotterdam en Siemens Nederland.

De Proffie 2007 is een initiatief van het vakblad IntermediairPW en het bekende management-adviesbureau Berenschot. De nominatie is te danken aan de wijze waarop UMCG Ambulancezorg invulling geeft aan gezondheidsmanagement en opleidings- en ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers.

De drie organisatie die in de finale staan lieten bedrijven achter zich als NS, Ordina, de Belastingdienst, TomTom, Ernst &Young, Stork Foodsystems, Fortis verzekeringen, XS4All en nog een aantal andere bekende namen.

Tijdens de finale moeten de drie genomineerden in een twintig minuten durende presentatie ten overstaan van publiek en een professionele jury nogmaals hun personeelsbeleid toelichten, waarna de jury de winnaar van de Proffie 2007 bepaalt. Daarnaast krijgen de genomineerden bezoek van de jury, die gesprekken voert met leden van de ondernemingsraad, de afdeling personeel en organisatie en het management.

De jury van de Proffie 2007 bestaat uit Hein Knaapen, HR directeur KPN (juryvoorzitter), René Paas, voorzitter CNV, Jaap Paauwe, Hoogleraar Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, Joep Bolweg, adviseur bij Berenschot en Hoogleraar HRM aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, Jelle de Jong, HR directeur Tempo-Team (winnaar P&O proffie 2006) en Harald Roelofs, hoofdredacteur van IntermediairPW.

UMCG Ambulancezorg is één van de grootste particuliere ambulanceorganisaties van ons land. De ongeveer 280 medewerkers leveren vanuit 19 standplaatsen ambulancezorg in de provincie Drenthe, een groot deel van Friesland en op drie waddeneilanden. Ook ondersteunt UMCG Ambulancezorg het Mobiel Medisch Team van het UMCG bij haar werk in Noord-Nederland en een deel van het aangrenzende Duitse gebied. UMCG Ambulancezorg streeft naar de hoogst haalbare kwaliteit van ambulancezorg vanuit een zeer efficiënte en (kosten)effectieve organisatie, waarbinnen veel aandacht is voor personeel en werkomstandigheden.
Provincie:
Tag(s):