maandag, 20. augustus 2007 - 21:42

Uniek concert bij opening Catharinaplein

Eindhoven

De ingebruikname van het Catharinaplein wordt op zaterdag 1 en zondag 2 september gevierd met een officiële opening. Hoogtepunt is een uniek concert op zaterdagavond waarbij muziek, technologie, innovatie, design en licht centraal staan.

In het concert, met het thema ‘Van historie naar toekomst’, komen muziek, licht en beelden bij elkaar. DJ Lady Aïda, stadsbeiaardier Arie Abbenes en organist Ruud Huijbregts brengen samen met Hugo Vrijdag en Olga Mink (laserprojectie) een spectaculaire show. Deze performance is gecomponeerd door Ad Maas (muziek) en Marijn Roelofsen (lichtontwerp).
Het concert begint om 22.00 uur, nadat wethouder Mary Fiers rond 21.30 uur de officiële opening heeft verricht. Behalve het concert zijn er het hele weekend nog meer activiteiten, variërend van rondleidingen door de Smalle Haven, bezichtigingen van en concerten in de Catharinakerk tot muziek- en straattheater.

Nieuwe bestrating, bomen, banken, terrassen en een waterpartij hebben het Catharinaplein de afgelopen maanden een nieuw gezicht gegeven. De Catharinakerk kreeg een hardstenen plateau en wordt voortaan permanent in de schijnwerpers gezet.
Provincie:
Tag(s):