zondag, 25. november 2007 - 20:22

Uniek zorgcentrum in Emmeloord

Emmeloord

Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Stichting Trajectum zijn de initiatiefnemers van een nieuw te bouwen verpleeghuis in Emmeloord. Het gaat hier om een verpleeghuis voor een bijzondere doelgroep met een gespecialiseerd aanbod. De naam van het verpleeghuis wordt: Schokkerbrink. Het gebouw wordt neergezet op het terrein van de oude Praktijkschool in Emmeloord aan de Urkerweg. Het is een uniek project in Nederland.

Het is een uniek project. Het gaat om een verpleegvoorziening voor mensen die een verpleeghuisindicatie hebben en daarnaast andersoortige, meer intensieve verpleging en behandeling vragen dan in een regulier verpleeghuis mogelijk is. Cliënten hebben een geestelijke handicap in combinatie met onbegrepen en risicovol gedrag. Door de gezamenlijke kennis van Zorggroep en Trajectum te bundelen ontstaat er een hoogwaardige verpleegvoorziening, die uniek is. Er is plaats voor honderd patiënten.

Schokkerbrink biedt werkgelegenheid aan 200 mensen en geeft een impuls aan de werkgelegenheid in Noordoostpolder. Het gaat om werk op Mbo en Hbo niveau en voor universitair geschoolden. Het is de bedoeling dat de eerste paal eind 2008 de grond in gaat en dat eind 2009 de eerste bewoners welkom zijn.

In februari/ maart 2008 organiseren de initiatiefnemers een bewonersavond voor omwonenden en andere belangstellenden.
Provincie:
Tag(s):