vrijdag, 30. november 2007 - 8:57

Unieke combinatie van onderwijs, wonen en zorg

Nijmegen

De Monnikskap, de enige school in Nederland waar lichamelijk gehandicapte kinderen in hun eigen tempo een Havo- of Vwo-diploma kunnen halen, verhuist van Ubbergen naar Nijmegen.Op het terrein van het Dominicus College in Nijmegen waar De Monnikskap onderdeel van is verrijzen in de loop van 2008 een nieuw schoolgebouw voor De Monnikskap en zorgwoningen voor de leerlingen van de school.

Met deze verhuizing, mogelijk gemaakt door intensieve samenwerking van veel partijen, wordt het mogelijk dat lichamelijk gehandicapte leerlingen in een gewone omgeving onderwijs en zorg op maat krijgen. Waar mogelijk kunnen zij ook aansluiten op het reguliere programma van hun leeftijdsgenoten op het Dominicus College.

Bij dit project zijn behalve het Dominicus College ook de gemeenten Ubbergen en Nijmegen, Pluryn, de Sint Maartenskliniek, Standvast Wonen, de Van Zeeland Stichting en de Stichting Volksbelang van 1895 betrokken.

De verplaatsing van De Monnikskap werd bezegeld door middel van de ondertekening door de verschillende partners van een convenant op donderdag 29 november op het Dominicus College.
Provincie:
Tag(s):