donderdag, 19. april 2007 - 18:50

Universiteit Twente krijgt hoogleraar cardiologie

Enschede

In nauwe samenwerking tussen de Stichting Hartcentrum Twente en de Universiteit Twente (UT) wordt aan de UT een hoogleraar cardiologie aangesteld. Deze leerstoel wordt bekleed door dr.dr. Clemens von Birgelen, interventiecardioloog in het Thoraxcentrum van het Medisch Spectrum Twente.

Het instellen van deze leerstoel, de 'Ferdinand Fransen-leerstoel voor cardiologie, in het bijzonder de toepassing van invasieve technieken', past volledig in het beleid van de Universiteit om de onderzoeks- en onderwijsinspanningen op het gebied van de Technische Geneeskunde en Biomedische Techniek te versterken.

Het Thoraxcentrum van het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft reeds een opleidingsbevoegdheid in de cardiologie en kan zich nu ook richten op onderzoek op dit terrein. Binnen de nieuwe leerstoel zal dr. Von Birgelen zich richten op cardiovasculair onderzoek op de grens van technologie en geneeskunde, in het bijzonder op het gebied van dotterbehandelingen.
In combinatie met zijn deeltijdbenoeming aan de Universiteit Twente blijft
dr. Von Birgelen nauw bij de patiëntenzorg van het MST betrokken.

De Stichting hoopt in de nabije toekomst het aantal leerstoelen op het gebied van de cardiologie en hartchirurgie verder uit te breiden om zo een extra impuls te geven aan de samenwerking op medisch-technologisch gebied in Twente, waarbij naast de UT en het MST ook het revalidatiecentrum Het Roessingh is betrokken.
Provincie:
Tag(s):