donderdag, 26. juli 2007 - 15:34

Universiteit Twente onthuld de 'Twente One'

De zonnewagen van het Solar Team Twente, de Twente One, is vanochtend op spectaculaire wijze onthuld in Enschede. Het Twentse team gaat op 21 oktober met de Twente One de strijd aan tijdens de Panasonic World Solar Challenge in Australië.

Een jaar lang hebben zestien studenten van de Saxion Hogescholen en de Universiteit Twente samen met het bedrijfsleven ontzettend hard gewerkt aan het project gewerkt. Het doel van het ambitieuze team is het behalen van een podiumplaats. Door een tweetal toegepaste technieken zorgt alleen al de innovativiteit van de zonneauto voor een enorm onderscheid ten opzichte van de overige deelnemers. Bovendien is door deze slimme innovaties een podiumplaats haalbaar.

"We hebben inderdaad gekozen voor een bijzonder ontwerp", vertelt Timo Spijkerboer, teamleider van het Solar Team Twente. "Onze zonneauto is totaal anders dan de overige zonneauto’s. Hiermee nemen we een risico, maar laten we ook zien dat we niet bang zijn om een stap vooruit te maken. Er wordt gebruik gemaakt van een kantelend zonnepaneel. Speciale lenzen concentreren het zonlicht op het beperkt beschikbare oppervlak zonnecellen. Op deze laatste techniek is zelfs patent aangevraagd en deze is veelbelovend voor de toekomst van schone energie."

Ruim veertig teams uit meer dan twintig verschillende landen zullen deelnemen aan de race. "We kijken uit naar oktober, de race tussen onze innovatieve wagen en de conventionele zonneauto’s van de andere teams belooft heel wat!"
Provincie:
Tag(s):