maandag, 17. september 2007 - 15:40

Urban Vibes voor de tweede keer op het Fivel College

Delfzijl

Op het Fivel College in Delfzijl en Siddeburen is afgelopen week de Urban Vibes weer van start gegegaan. Dit is een project die jongeren laat kennis maken met activiteiten die zijn kunnen doen in hun vrije tijd. Urban Vibes is ontwikkeld door jongerenwerk Barkema & De Haan. Dankzij subsidie van het Regionaal Cultuur Plan (een samenwerking tussen provincie en zeven gemeentes in Noord Groningen) kan Urban Vibes voor de tweede keer van start.

'Jongeren laten ontdekken dat er heel leuke dingen te doen zijn in hun vrije tijd.' Zo omschrijft jongerenwerker Ronald de Haan het project in één zin. Jongeren kunnen gedurende enkele maanden deelnemen aan verschillende workshops in de deelnemende gemeenten. Die gemeenten zijn: Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer en Winsum.

Als afsluiting zullen er eind december en begin januari eindpresentaties worden gehouden. Panna Knockout, Graffiti, Streetdance, Breakdance, Jumpstyle, Kitesurfen, Martial Arts, DJ, Rap en Popmuziek. Dat zijn de tien workshops waaruit de jongeren kunnen kiezen. De Haan: “Volgens onze visie komen jongeren met een hobby of een passie beter door hun jeugd en schooltijd dan jongeren die niks hebben.

'We richten ons vooral op de vmbo-leerlingen. Maar dat wil niet zeggen dat leerlingen van andere scholen niet mee mogen doen. Integendeel', aldus Teye Barkema. In het benaderen van de jongeren spelen scholen een belangrijke rol. Tijdens het project, maar zeker ook in de voorbereidingen, is er nauw samengewerkt met het Fivel college, het Noorderpoort College en het Hogeland College Uithuizen/Wehe-Den Hoorn. Het is ook op deze scholen waar de scholieren voor het eerst kennis kunnen maken met de verschillende workshops.

'Ook heel belangrijk is de samenwerking met de locale jongerenwerkorganisaties; Stichting Welzijn Delfzijl, Stichting Welzijn Bedum en Algemene Stichting Welzijn Appingedam', aldus De Haan. Het gros van de jongeren zal via de deelnemende scholen worden benaderd, anderen zullen via de introtour kennismaken met Urban Vibes. Op plaatsen waar geen vestiging is van een van de scholen, zullen de jongerenwerkers zelf contact zoeken met de jeugd.
Provincie:
Tag(s):