donderdag, 18. oktober 2007 - 12:20

Uren vast door poederbrief

Utrecht

Op woensdagmiddag 17 oktober moesten meerdere mensen door een poederbrief op hun werkplek blijven. Rond 13.30 uur kwam een 47-jarige man uit Utrecht het politiebureau Utrecht centrum binnen. Hij had een brief bij zich die bij een instelling aan de Bemuurde Weerd Oostzijde was bezorgd. Gezien de tekst op de envelop vertrouwde de man het niet. Bij het openen van de brief troffen politiemensen een onbekend poeder aan.

Daar niet duidelijk was wat het poeder was, gecombineerd met de tekst op de envelop, deed de politie besluiten om het zekere voor het onzekere te nemen. Alle mensen die mogelijk met het poeder in aanraking waren gekomen moesten in de ruimte blijven waar de brief was geopend. Dat betrof twee mensen in de instelling aan de Bemuurde Weerd Oostzijde en vijf mensen in het politiebureau.

Uit onderzoek door het RIVM bleek dat het geen schadelijk poeder was, maar een onschuldig kruid voor in de keuken. Rond 20.30 uur werd het resultaat van het onderzoek bekend en mochten de zeven mensen zich weer vrij bewegen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de brief.
Provincie:
Tag(s):