zondag, 21. oktober 2007 - 17:12

Utrecht pakt punt bij Roda ondanks weifelende Grandel

FC Utrecht en Roda JC deelden terecht de punten. De thuisploeg kwam op voorsprong door een vrije trap van Boldiszar Bodor. Utrecht, uit nog altijd ongeslagen, kwam na rust verdiend langszij, maar ging nog bijna onderuit door getwijfel van doelman Franck Grandel.

De Franse doelman, die de komende tijd de geblesseerde Michel Vorm vervangt, nam de bal aan de voet voor zijn doel, maar was zich niet bewust van de snelle Jeavion Yulu Matondo, die de bal blokte en een corner eruit sleepte. Een identieke actie maakte de goallie ook al in de eerste minuut. Ook toen liep het tenauwernood goed af.

Na een felle start zakte het spelniveau gaande de wedstrijd wat in. Utrecht werd als eerste gevaarlijk via Lucian Sanmartean. De Roemeen oogt wat laks maar met zijn technisch vernuft komt hij vaak toch een heel eind. Vaak sterven zijn acties echter in schoonheid. Hij liet Saeijs zijn hakken zien, haalde de achterlijn en legde terug. Leroy George raakte de bal maar half en Sander Keller kwam een voetlengte te kort. De daaropvolgende kopbal van Keller, uit een corner van Rick Kruys, werd door Anouar Hadouir van de lijn gehaald.

Toch was het Roda JC dat op voorsprong kwam en Grandel zag er niet helemaal goed uit. De wijfelende keeper zag de vrije trap vanaf de linkerkant van Boldiszar Bodor te laat komen en moest het antwoord schuldig blijven: 1-0. Later behoedde hij zijn ploeg voor een grotere achterstand. Roland Lama knalde de bal op de vuisten van de goallie, op aangeven van Bas Sibum. Even daarvoor had Yulu-Matondo ook al een open kans laten liggen. Alleen voor Grandel, op rand van buitenspel, schoot hij de bal over het doel.

Na de pauze golfde het spel op en neer. Het werd slordiger en Utrecht profiteerde. Hans Somers was alert op een uithaal van Erik Pieters van een meter of 25 en tikte de bal binnen:1-1. Sander Kellers kopgoal werd afgekeurd, omdat hij Roda-doelman Bram Castro, die naast de bal stompte, aangevallen zou hebben binnen de vijfmeter.

In de slotfase was het de thuisploeg die het meeste aanspraak mocht maken op de drie punten. Invaller Sekou Cissé schoot in het zijnet en Yulu Matondo kreeg de bal net niet onder controle, na een mooie crosspass van Bas Sibum. Het bleef tot het einde spannend door de weifelende optredens van Grandel.
Categorie:
Tag(s):