zondag, 23. september 2007 - 17:13

Utrecht straft niet effectief Heerenveen

Effectiviteit heeft SC Heerenveen zondag de das om gedaan in de wedstrijd tegen FC Utrecht. De Domstedelingen maakten de kansen beter af, waardoor de zege van Utrecht terecht was. In Heerenveen werd het 2-3 voor Utrecht.

Het was al in de slotfase van de wedstrijd bij een 2-2-stand toen Heerenveen definitief de wedstrijd naar zich had moeten toetrekken met een serie gemiste kansen voor de Friezen. In een spervuur van kansen schoten Michael Bradley en Michael Dingsdag tegen de lat en kopte Radoslaw Matusiak in de handen van Utrecht-doelman Franck Grancell, die inviel voor de geblesseerde Michel Vorm.

Had Heerenveen in deze periode wel een doelpunt gemaakt, was de wedstrijd vrijwel zeker gewonnen door de Friezen. Nu legde iedereen zich neer bij een gelijkspel, toen vlak voor blessuretijd Giuseppe Rossini via een vrij trap de drie punten veiligstelde voor Utrecht. Het was de droeve uitkomst voor Heerenveen dat in het eigen stadion veel te veel kansen miste.

Robin Nelisse schoot al snel het eerste doelpunt binnen. In de tweede minuut zette hij daarmee Utrecht op voorsprong. Het was voornamelijk Heerenveen dat in de rest van de eerste helft druk zette. Veel kansen, maar net zo veel zeperds. Twee keer lukte het de Friezen om een doelpunt te maken, maar twee keer werd de goal door scheidsrechter Haverkort afgekeurd. Eerst een doelpunt van Roy Beerens wegens buitenspel en daarna van Michael Dingsdag, die Utrecht-doelman Michel Vorm aanviel in zijn doelgebied.

Al snel in de tweede helft maakte Michael Bradley de gelijkmaker en daarna ontstond een leuke wedstrijd waarin beide ploegen wat kansjes kregen. Zeven minuten voor tijd maakte Nelisse zijn tweede van de middag. Binnen twee minuten tekende Miralem Sulejmani voor de gelijkmaker. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd schoot Giuseppe Rossini de winnende treffer binnen voor Utrecht, via een vrije trap die van richting werd veranderd door Gianni Zuiverloon.

De uitslag zet Utrecht in het linkerrijtje, terwijl Heerenveen het moet doen met een plek net onderin de middenmoot.