maandag, 2. juli 2007 - 11:23

Utrechts oorlogsmonument vernield

Utrecht

Zondagavond hebben jongeren een oorlogsmonument aan de Cornelis van Maasdijkstraat vernield. Getuigen belden omstreeks 20.40 uur naar de politie omdat men zag dat een groep jongeren met een moker het oorlogsmonument aan de Cornelis van Maasdijkstraat aan het vernielen was. Ter plaatse bleek dat de groep was verdwenen. Getuigen verklaarden dat de groep op de fiets in de richting van de Amsterdamsestraatweg was gereden. Bij het zien van de politie verspreidden de jongeren zich om zo uit handen van de politie te kunnen blijven.

Uiteindelijk werd een 14 en 15 jarige jongen uit Utrecht op de Lelimanstraat aangehouden. Op de Mulderstraat werden nog twee verdachten – 14 en 15 jaar uit Utrecht – aangehouden. De laatste verdachte, 15 jaar uit Utrecht, werd op de Amsterdamsestraatweg aangehouden.

De kinderen werden voor verhoor ingesloten op het bureau. Van het vliegeniersmonument uit de Tweede Wereld oorlog is een groot deel vernield. De politie is een onderzoek gestart naar wie van de jongeren verantwoordelijk is voor de vernieling.
Provincie:
Tag(s):