zaterdag, 30. juni 2007 - 18:57

Vader doet aangifte van mishandeling tegen TV-clown

Berkel-Enschot

Vrijdagmorgen heeft een 54-jarige inwoner van Berkel-Enschot namens zijn tienjarige zoon aangifte gedaan van mishandeling gepleegd door een clown die dinsdagavond op de kermis op het Wilhelminaplantsoen gratis muntjes uitdeelde voor attracties. De van TV bekende clown zou zijn zoon pijnlijk aan een oor getrokken hebben en diens vriendje een klap hebben gegeven.

Bij de botsauto’s stond volgens vader een grote groep jongeren achter de clown. Een jongen uit de groep trok kennelijk uit baldadigheid hard aan de pruik van ‘Bassie’. Hierop draaide de clown zich om en pakte een oor van de zoon van aangever. Hij draaide, zo verklaart de aangever, tot drie keer toe opzettelijk aan het oor, hetgeen veel pijn deed.

De clown eiste van de jongen dat die zijn excuses aanbood, kennelijk doelend op het aan de haren trekken. Uiteindelijk deed het jochie dat hoewel hij naar eigen zeggen niets gedaan had. Hierop liet de dader het oor pas los. Het betreffende oor van zijn zoon is blauw en er zit een knobbeltje op.

De clown had volgens de aangever ook nog een vriendje van zijn zoon, die verhaal ging halen, een tik in het gezicht gegeven. Hiervan is echter geen aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):