zondag, 15. juli 2007 - 9:21

Vakantiegangers tevreden over vakantiecheck

Venlo

De ruim 500 vakantiegangers die dit jaar de zes infoservicepunten aandeden waren unaniem tevreden over het initiatief van de ANWB, de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dit jaar waren ook Belgische en Duitse agenten aanwezig. Veilig Verkeer Nederland en Het Nieuwe Rijden hebben zich sinds vorig aangesloten bij deze preventieve controles aan.

Zaterdag konden de vakantiegangers hun combinatie voor een laatste check aanbieden bij de grensovergangen op de A12 bij Bergh, A16 bij Breda en A67 bij Venlo.

Bij Bergh meldden zich ruim 90 vakantiegangers. In de helft van gevallen mankeerde er wel iets aan de combinatie variërend van te lage bandenspanning tot losse fietsdragers. Bij één caravan bedroeg de bandenspanning slechts 1,5 bar, terwijl minimaal 3 tot 4,5 bar vereist is voor caravans. Een aantal banden was ouder dan 7 jaar en de eigenaren kregen het advies om deze te vervangen.

Bij Breda meldden zich ook ongeveer 90 bestuurders, die bij de caravans voor 50% met te lage bandenspanning reden en met hun voertuigen zelfs voor 75%. Van de 29 gewogen combinaties waren er 11 te zwaar. Een vakantieganger met 400 kg overgewicht liet een deel van de lading hier in Nederland achter.

Bij Venlo meldden zich ongeveer 200 caravanners, waarvan de meesten wel iets te zwaar waren. Door het overhevelen van de zwaardere voorwerpen van de caravan in de auto was het probleem zo opgelost. Dit jaar trof men in het zuiden geen slechte banden aan. De ANWBWegenwacht verhielp kleine mankementen aan verlichting en losbreekreminrichting.
Provincie:
Tag(s):