vrijdag, 21. september 2007 - 8:37

Vakantiehuis voor de minima

Apeldoorn

Op woensdag 26 september opent wethouder Hans Wegman een vakantiehuis voor minima op het recreatiepark Landgoed de IJsvogel te Voorthuizen. Vanaf oktober kunnen Apeldoornse gezinnen met een minimuminkomen in dit huis een week lang vakantie houden.

Het initiatief is niet nieuw. Sinds vele jaren kunnen gezinnen en alleenstaanden met een uitkering van de gemeente een week vakantie in Nederland houden, waarbij de huur en het vervoer naar het vakantieadres geregeld zijn. De huidige locatie vlakbij Arnhem voldeed niet meer, daarom is naar een nieuwe oplossing gezocht. Het vakantiehuis op recreatiepark Landgoed de IJsvogel voldoet aan de moderne eisen van comfort en is het hele jaar door te gebruiken. De bosrijke omgeving van het park biedt vele mogelijkheden om te fietsen en te wandelen.

De gemeente Apeldoorn en de Rotary Club Apeldoorn Noord hebben gezamenlijk de stichting IJsvogel opgericht. Deze stichting heeft het vakantiehuis gekocht, mede dankzij de hulp van twee liefdadigheidsinstellingen. Het recreatiepark Landgoed de IJsvogel zelf heeft ook een steentje bijgedragen en laat daarmee zien dat het een maatschappelijk verantwoorde onderneming is. Daarnaast past deze vakantiewoning in de doelstellingen van het college van burgemeester en wethouders. Zij geven in hun bestuursakkoord aan extra te willen inzetten op gezinnen met een minimuminkomen.

Wethouder Wegman heeft een liefdadigheidsinstelling bereid gevonden om de financiering van de woning te realiseren. De gemeente selecteert kandidaten voor de vakantie in het huis en Rotary Club Apeldoorn Noord is verantwoordelijk voor de organisatie, het vervoer, het onderhoud en de exploitatie van het huis. Begin oktober worden de eerste gasten door Rotarians van Rotary Club Apeldoorn Noord naar Voorthuizen gebracht om van een onvergetelijke vakantieweek te genieten. Daarmee krijgt deze al meer dan twintig jaar bestaande actie een hoogwaardig vervolg.

Mensen met een minimuminkomen die graag in aanmerking willen komen voor een vakantie in de IJsvogel, kunnen contact opnemen met de gemeente Apeldoorn (055) 580 20 00.

Daarnaast kunt u voor meer informatie contact opnemen met Wouter Hurts, Rotary Club Apeldoorn Noord, te bereiken op 06 - 13 00 99 30.
Provincie:
Tag(s):