dinsdag, 13. november 2007 - 8:56

'Vakbonden sluiten kantongerechten’

Maastricht

Dinsdagochtend om 07.30 uur hebben vakbonden symbolisch het kantongerecht in Maastricht en in Eindhoven afgesloten. Afgelopen zaterdag heeft het CDA-congres zich achter minister Donner geschaard en 3 moties om de afbraakplannen te versoepelen afgewezen.

De vakbeweging laat weten nu de druk op te voeren en in Limburg en Brabant doen ze dat vandaag door symbolisch de kantongerechten te sluiten. De vakbondsmensen hebben hekken rondom de ingang gezet onder het motto: "Kantongerecht gesloten: door Donner wettelijk overbodig verklaard!"

'Ons belangrijkste bezwaar tegen de plannen van Donner is namelijk dat voortaan de werkgever eenzijdig kan beslissen om zijn werknemers te ontslaan, terwijl hij daar nu nog eerst toestemming van de kantonrechters voor moet vragen. Bovendien schaft de minister de kantonrechterformule af.'

In 2006 hebben de kantonrechters nog ruim 54.000 ontslagzaken behandeld, dus als dat nu afgeschaft wordt, betekent dat ook ontzaglijk veel werk minder voor de kantonrechters en kan wat ons betreft het kantongerecht gesloten worden.
Provincie:
Tag(s):