woensdag, 4. april 2007 - 23:50

Valencia krijgt wat het wil bij fantasieloos Chelsea

Valencia heeft met het 1-1 gelijkspel bij Chelsea gekregen waarvoor het naar Londen kwam. De Spanjaarden kwamen in de aantrekkelijke eerste helft op voorsprong, maar moesten in het mindere tweede bedrijf de gelijkmaker toestaan.

Met de remise verwierf Valencia zich een goede uitgangspositie voor de return van aanstaande dinsdag. Die was vooral te danken aan de goede organisatie. De nummer vier van de Primera Division gaf weinig weg, al moet gezegd worden dat Chelsea weinig vindingrijk voor de dag kwam.

Ondanks het middenveld bevolkt was met louter spelers die het van hun voetballende kwaliteiten moeten hebben, kwam er maar weinig creativiteit van de middelste linie vandaan. John Obi Mikel, Michael Ballack, Frank Lampard en Salomon Kalou brachten te weinig fantasie in het Londense aanvalsspel.

Kalou was namens Chelsea wel het dichtst bij de openingstreffer. Na tien minuten schoot de oud-Feyenoorder vanaf zestien meter uit de draai knap op de lat. Verder was Chelsea niet echt gevaarlijk in de eerste helft. De spitsen Didier Drogba en Andrei Shevchenko kwamen nauwelijks in het stuk voor.

Aan Spaanse kant deed wél een aanvaller van zich spreken. Niet David Villa, op wie alle ogen vooraf waren gericht, maar David Silva zorgde voor het vuurwerk uit Valencia. Na een half uur stoomde de 21-jarige aanvaller op om de bal vervolgens van meer dan twintig meter richting het doel van Petr Cech te kogelen. Die werd verrast door het daverende schot van de Spaanse international dat over hem heen in de verre hoek belandde: 0-1. Eerder had Silva een opgelegde kans gemist na een mislukt schot van Joaquin.

In de tweede helft had Chelsea een fout van Valencia-verdediger Roberto Ayala nodig om langszij te komen. De Argentijn tastte mis op een lange trap van Ashley Cole. Drogba liet de bal één keer stuiteren en kopte hem vervolgens beheerst over Santiago Canizares. In het vervolg wilde Chelsea nog wel, maar kreeg de ploeg van José Mourinho geen uitgespeelde kansen meer. Uit een corner waren de Londenaren nog wel gevaarlijk, maar Miguel haalde een omhaal van Shevchenko van de lijn. Valencia waagde zich af en toe nog aan een aanval, maar was tevreden met de 1-1 stand.