woensdag, 29. augustus 2007 - 15:48

Vals geld in Zaandam

Zaandam

De politie heeft woensdag 29 augustus bekend gemaakt dat er dinsdagmiddag rond 13.20 uur bij de kiosk in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam drie valse briefjes van 50 euro in beslag zijn genomen.

Een medewerkster werd gealarmeerd toen een man een bosje bloemen kocht en betaalde met een 50 eurobiljet terwijl hij even eerder bij de broodjes wisselgeld had gekregen voor zo'n biljet.

Zij ging met het vermoedelijk valse biljet naar de bewaking. Hierop verdween de man met een medeplichtige. De medeplichtige had eerder één biljet ingewisseld bij de aankoop van bloemen. De blanke mannen waren ongeveer 20 en 45 jaar oud en zij hadden een 3- à 4-jarig kind bij zich.

De valse biljetten waren te herkennen aan hetzelfde serienummer (S74952546714) en de niet van kleur veranderende waardecijfers aan de achterzijde als het biljet wordt gekanteld. Voor meer informatie over echtheidskenmerken kan de internetpagina van De Nederlandsche Bank worden geraadpleegd (www.dnb.nl). Een onderzoek naar de herkomst van de biljetten wordt ingesteld.
Provincie:
Tag(s):