woensdag, 27. juni 2007 - 10:59

Van Bronckhorst en Hofland definitief naar Feyenoord

De kogel is door de kerk. Giovanni van Bronckhorst keert terug op het oude nest bij Feyenoord. De 32-jarige international zal vanmiddag in De Kuip zijn handtekening zetten onder een contract voor drie seizoenen. Van Bronckhorst komt transfervrij over van FC Barcelona.

De middenvelder begon zijn profcarrière in 1993 bij de club uit Rotterdam-Zuid. Na een korte verhuurperiode aan RKC Waalwijk, groeide hij in de periode 1994-1998 uit tot een bepalende speler in het eerste elftal van Feyenoord. Via omzwervingen bij Glasgow Rangers, Arsenal en FC Barcelona is een terugkeer daar.

Van Bronckhorst is na Tim de Cler de tweede grote aankoop van de Rotterdammers voor het nieuwe seizoen. Bij Feyenoord krijgt hij de rol van centrale middenvelder. Bij Barcelona fungeerde Van Bronckhorst als linksback. Deze positie is echter voor De Cler weggelegd.

Naast Van Bronckhorst maakte Feyenoord ook de overgang van Kevin Hofland bekend. De transfer van de verdediger van VfL Wolfsburg hing al een tijdje in de lucht, maar is nu ook beklonken. Eerder liet Wolfsburg-manager Felix Magath in Kicker al weten dat beide clubs tot een akkoord waren gekomen. Hofland tekende net als Van Bronckhorst een contract voor drie seizoenen.

Met het aantrekken van routiniers Giovanni van Bronckhorst en Kevin Hofland krijgt het 'nieuwe' Feyenoord vorm. De dit seizoen teleurstellend presterende ploeg trok eerder al met Tim de Cler, Luigi Bruins en Andwélé Slory drie nieuwe spelers aan.

Een andere topaankoop luisterend naar de naam Roy Makaay zit ook nog in de koker. De 32-jarige aanvaller van Bayern München staat ook op de nominatie om aangetrokken te worden door Feyenoord. Makaay heeft al laten weten open te staan voor een vertrek naar Rotterdam.
Categorie:
Tag(s):