donderdag, 13. september 2007 - 17:17

Van den Berg opent Eemspop en Eemsmondweek

Uithuizermeeden

De nieuwe commissaris van de Koningin opent vrijdag 14 september om 18.30 uur Eemspop en de Eemsmondweek in Uithuizermeeden. Van den Berg is 1 september aangetreden als de Groningse commissaris van de Koningin. De opening vindt plaats voor de feesttent van Eemspop op het terrein van zwembad De Dinge aan de Dingeweg 4 in Uithuizen.

Na zijn openingswoorden ontsteekt Max van den Berg op ceremoniële wijze de ‘meijstervlam’ en opent daarmee Eemspop en de Eemsmondweek. Ook voeren Jan Dobma, loco-burgemeester van Eemsmond, Willem Straat, voorzitter van Eemspop en Harrie Tiekstra, voorzitter van de commissie Eemsmondweek kort het woord.

Het Eemspopfestival en de Eemsmondweek vinden dit jaar voor het eerst gezamenlijk plaats. De commissies Eemspop en Eemsmondweek hebben het afgelopen jaar samengewerkt aan de voorbereidingen van de festiviteiten. Uit deze samenwerking is een uniek en dubbel feest ontstaan dat dan ook langer gaat duren: de Eemsmondweek duurt dit jaar maar liefst twee weken.

Eemspop gaat vrijdag na de opening van start met een groot dansfeest voor de jeugd met ‘Galaga’s pump it up tour’ en de spectaculaire act ‘Jeckyll & Hyde’. Op zaterdag wordt het feest voortgezet met ‘Henkus’, ‘Syb & band’ en ‘Guus Meeuwis & band’.

De Eemsmondweek in Uithuizermeeden biedt een uitgebreid programma. Zo kunnen bezoekers genieten van ‘ringsteken met tractoren’, helikopterrondvluchten, ‘Dag van het Paard’, Taptoe, concerten et cetera.
Provincie:
Tag(s):