zondag, 5. augustus 2007 - 22:37

Van der Sar wint Community Shield voor Manchester United

Edwin van der Sar heeft zijn ploeg Manchester United zondagmiddag in het gerenoveerde Wembley stadion de eerste prijs van het seizoen, de Engelse Community Shield, bezorgd. Het was de 99e keer dat deze wedstrijd gespeeld werd.

Na 90 minuten voetbal kende het duel met Chelsea een gelijke stand van 1-1, waarna er meteen over werd gegaan naar de strafschoppenreeks. De ex-Ajacied stopte maar liefst drie achtereenvolgende strafschoppen en werd daarmee de held van de middag aan de zijde van de Mancunians.

In een wedstrijd met weinig grote kansen was het Ryan Giggs die de score opende -na een goede actie van linksback Patrice Evra, die de bal laag voorgaf, maakte de man uit Whales hoog in het doel de bal af. Chelsea leek aangeslagen, maar vlak voor rust kon Florent Malouda, die na een diepe steekpass van Ashley Cole, alsnog de score gelijk trekken.

De tweede helft ging redelijk gelijk op, al leek Manchester het minst trek te hebben in een verlenging. Rooney en Ronaldo waren nog enigszins dichtbij een winnend doelpunt, maar Chelsea-doelman Petr Cech stond goed opgesteld.

In de penaltyserie die volgde stopte Van der Sar maar liefst drie penalties (Pizarro, Lampard en Wright Philips stuitten op de Nederlander), waarna Rooney de winnende binnenschoot - Carrick en Ferdinand scoorden eerder al hun strafschop, waardoor de stand 0-3 werd.

De laatste keer dat een keeper de held van de wedstrijd werd, was terug in 1967 - toen de wedstrijd nog bekend stond als de Charity Shield. Tottenham-keeper Pat Jennings scoorde toentertijd vanaf eigen helft het winnende doelpunt.
Categorie:
Tag(s):