zaterdag, 2. juni 2007 - 15:25

Van der Vaart schiet Oranje naar winst

Zuid-Korea was zaterdag geen partij voor het Nederlands elftal. De equipe van bondscoach Marco van Basten was met 0-2 te sterk voor het elftal van Pim Verbeek. Rafael van der Vaart leverde een belangrijke bijdrage aan de overwinning met twee treffers.

Het eerste doelpunt maakte hij vanaf de strafschopstip. Debutant Andwélé Slory passeerde zijn tegenstander op snelheid, maar werd even uit balans gebracht. De aanvaller van Excelsior liet zich wat makkelijk vallen, maar de arbites wees naar de stip. Van der Vaart wist wel raad met dit buitenkansje en schoot raak.

Zuid-Korea -in voorbereiding op de Azië Cup- probeerde wel de gelijkmaker te forceren, maar verder dan wat schoten kwam de ploeg niet. Van Basten vond het wel best en paste in de tweede helft zes wissels toe. Eén van de invallers was Orlando Engelaar, die zo zijn debuut in het oranje shirt maakte. Het Nederlands team bleef aardig combineren en kwam halverwege tweede helft zelfs op een 0-2 voorsprong. Na een goed lopende aanval was het wederom Van der Vaart die binnen werkte.

Woensdagavond speelt het Nederlands elftal tegen Thailand.