dinsdag, 18. september 2007 - 23:19

Van Nistelrooy goud waard voor Real Madrid

Real Madrid is het Champions League-avontuur goed begonnen. In Madrid werd Werder Bremen met 2-1 verslagen.

De wedstrijd tussen de Spaanse en Duitse topper ging tot de vijftiende minuut gelijk op. Via Blanco kwam Real Madrid op een 1-0 voorsprong. Sanogo maakte echter al snel gelijk.

Met een 1-1 ruststand was er werk aan de winkel voor de equipe van Bernd Schuster, die in zijn basiself een plaats had ingeruimd voor Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder. Van Nistelrooy zette de doelpuntenreeks, die hij bij het Nederlands elftal inzette, voort bij zijn werkgever. In de 74-ste minuut besliste hij het duel in het voordeel van De Koninklijke.

De 'andere' Nederlanders in dienst van Real kwamen ook nog in het veld. Drenthe verving Guti, terwijl Robben zijn officiele debuut maakte voor de Madrilenen. Hij kwam in het veld voor Blanco.

Lazio Roma moest in Griekenland tegen Olympiakos Piraeus genoegen nemen met een punt. Galletti opende de score voor de Griekse formatie, maar Zauri wist dertien minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker binnen te werken.