vrijdag, 25. mei 2007 - 13:10

Van Nistelrooy wil weer voor Oranje spelen

Bondscoach Marco van Basten heeft vrijdag bekend gemaakt dat Ruud van Nistelrooy zich vanaf volgend seizoen weer beschikbaar wil stellen voor Oranje.

De oefenmeester vertelde tijdens de presentatie van de selectie voor de trip naar Azië dat hij en de spits een 'goed telefoongesprek’ hadden gevoerd. Er zou weer een basis zijn gelegd om met elkaar samen te werken in de toekomst. ,,Ik heb gevraagd hoe hij voor volgend seizoen tegenover het Nederlands Elftal staat. Dat was een goed gesprek en hij heeft positief gereageerd", aldus Van Basten.

De Brabantse doelpuntenmachine raakte na het WK buiten beeld bij Van Basten. De coach passeerde de aanvaller al tijdens het achtste finaleduel tegen Portugal en sindsdien speelde Van Nistelrooy geen minuut meer in het Nederlands elftal. De bondscoach reisde vervolgens nog wel naar Madrid voor de ex-PSV’er, maar tot een definitieve hereniging kwam het toen niet.

Begin deze maand maakte Van Nistelrooy tijdens het programma 'Voetbal Insite' echter bekend dat hij nog altijd hoopt op het EK van 2008. Wellicht dat de uitspraken van de spits Van Basten hebben doen besluiten om opnieuw contact op te nemen.
Categorie:
Tag(s):