donderdag, 6. september 2007 - 23:43

Van Persie gaat niet voor mooi voetbal

Robin van Persie gaat zaterdag met Oranje tegen de Bulgaren niet voor de schoonheidsprijs. "Deze wedstrijd is cruciaal. Iedereen beseft dat we dit duel moeten winnen. Het gaat erom dat we straks op het EK aanwezig zijn. Daarom mogen we in mijn ogen best een keer winnen met wat minder voetbal."

Van Persie snapt dat Van Basten moet puzzelen om tot een basisformatie te komen. "Ik besef dat het momenteel moeilijk is voor de bondscoach. Hij moet in aanvallend opzicht een aantal keuzes maken. Daarin stel ik me vrij op. Als je een goede speler wilt zijn, kun je op elke plek uit de voeten." Wel vindt Van Persie van zichzelf dat hij op rechts iets beter is dan op links.

Rafael van der Vaart doet definitief niet mee tegen Bulgarije. De speler van HSV ondervindt nog teveel last van een kuitblessure.

Het is nog onduidelijk of bondscoach Marco van Basten wél over Van der Vaart kan beschikken voor het duel tegen Albanië (woensdag). Van Basten brengt vrijdag zijn selectie terug tot 18 of 19 spelers. Naast Van der Vaart hoeven dus nog enkele spelers niet op te komen draven tegen de Bulgaren.
Categorie:
Tag(s):