maandag, 16. juli 2007 - 10:26

Vanaf 1 september ook Regiotaxi in de gemeente Leek

Leek

In de regio’s Noord-, Zuidwest- en Oost-Groningen rijdt hij al, en met ingang van 1 september 2007 rijdt de Regiotaxi ook in de regio Midden-Groningen. Hierdoor kan elke inwoner van de gemeente Leek vanaf 1 september met Regiotaxi van het huisadres naar een OV-knooppunt (bus/trein) of omgekeerd.

Voor € 1,00 per zone (maximaal 4 OV-zones) kunnen inwoners de Regiotaxi reserveren. Strippenkaarten, en abonnementen zoals OV-jaarkaarten en OV-studentenkaarten zijn niet geldig in de Regiotaxi. De taxi brengt de reiziger op tijd naar het OV-knooppunt met een gegarandeerde aansluiting op het OV en omgekeerd. Voorwaarde is dat de reis inderdaad wordt voortgezet met het OV. Reizigers dienen op de terugreis van station naar deur een OV-reisbiljet te tonen.

Regiotaxi rijdt de hele dag op alle dagen van de week. De bedieningstijden zijn ’s ochtends afgestemd op de eerst vertrekkende bus of trein, en ’s avonds op aankomst van de laatste trein of bus. Meer informatie over het gebruik van de Regiotaxi volgt in augustus met informatiefolders, en in de lokale huis-aan-huisbladen.

De invoering van de Regiotaxi is mogelijk geworden doordat de gemeente Leek, samen met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren, en het OV-bureau het collectief Wmo-vervoer en het vervoer met de Regiotaxi gezamenlijk hebben aanbesteed.

Na een Europese aanbesteding is de opdracht van zowel het collectief Wmo-vervoer als het vraagafhankelijk openbaar vervoer (Regiotaxi) gegund aan Personenvervoer Groningen B.V. (PVG). Het nieuwe contract gaat in op 1 september 2007.
Provincie:
Tag(s):