donderdag, 16. augustus 2007 - 11:30

Vandalen terroriseren Gorredijk: 10.000 euro schade

Gorredijk

De politie heeft de afgelopen weken aangiften opgenomen van diverse vernielingen in Gorredijk. Zo zijn in de nacht van zondag 12 op maandag 13 augustus een thermopaneruit van het politiebureau aan de Marktstraat en een thermopaneruit van 3 x 4 meter van een winkel aan de Langewal vernield.

Op maandagnacht rond 03.00 uur werd een ruit van een woning aan de Compagnonsstrjitte ingegooid. Verder werden in dezelfde nacht van een school aan de Hendrik Ringenoldusstrjitte ook drie thermopaneruiten ingegooid en werd daar tevens de toegangsdeur vernield.

De afgelopen veertien dagen zijn er woningruiten aan de Langewal en auto's aan de Compagnonsstrjitte met een zure en bijtende vloeistof bespoten en zijn er zeilen kapotgesneden van een afgemeerd bootje aan de Kerkewal. Alle gedupeerden deden aangifte.

De politie schat de totale schade op meer dan 10.000 euro. Wat daarbij opvalt is dat de vernielingen veel lawaai veroorzaken en worden gepleegd in een omgeving met veel woningen. De politie roept getuigen op die iets gehoord of gezien hebben van bovenstaande vernielingen, om zich via telefoonnummer 0900 – 8844 te melden.
Provincie:
Tag(s):