vrijdag, 23. november 2007 - 9:34

Varkenskoppen in tuin burgemeester Helmond

Helmond

Boze MVV-supporters uit Maastricht hebben afgelopen nacht twee varkenskoppen in de tuin van burgemeester Fons Jacobs van Helmond gelegd. Daarnaast werd ook een spandoek geplaatst, meldt een woordvoerder van de gemeente. Aanleiding voor deze actie was een noodverordening die de burgemeester had afgekondigd, om ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Helmond Sport-MVV dit weekeinde te voorkomen.

Eerder dit jaar braken er ongeregeldheden uit na de wedstrijd MVV-Helmond Sport in Maastricht. Burgemeester Jacobs en Gerd Leers (Maastricht) hebben vervolgens besloten om dit seizoen bij wedstrijden tussen deze twee clubs geen uitsupporters meer toe te laten. Nu MVV periodekampioen kan worden wil de gemeente Maastricht hiervan afwijken. Burgemeester Jacobs is van mening dat de stand op de ranglijst geen invloed kan en mag hebben op de eerdere besluitvorming.

Burgemeester Fons Jacobs is boos dat in de media nu het beeld ontstaat dat het weren van de supporters een eenzijdige beslissing van de Brabantse gemeente zou zijn, aldus de zegsman. De gemeente bestempelt het terugdraaien van de afspraak door de Maastrichtse gemeente als ‘zwakke knieën gedrag’ dat dit soort acties in de hand werkt.
Provincie:
Tag(s):