woensdag, 25. april 2007 - 10:32

Vechtpartij loopt uit de hand door bemoeiende omstanders

Heerenveen

De politie heeft dinsdagmiddag op de Trambrege een 20-jarige inwoner van Aldeboarn, een 20-jarige inwoonster van Heerenveen en een 20-jarige inwoonster van Wolvega aangehouden na een grote vechtpartij. De vechtpartij werd erger nadat omstanders zich er ook mee gingen bemoeien.

Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats reed op zijn fiets, met achter op een 19-jarige vrouw uit Akkrum, over de Heerenwal richting het treinstation. Uit tegenovergestelde richting naderden twee fietssters, de 20-jarige vrouw uit Heerenveen en de 20-jarige vrouw uit Wolvega. De twee vrouwen fietsen aan de verkeerde kant van de weg. Toen de man het duo passeerde raakten ze elkaar, waarna er een woordenwisseling ontstond.

Deze woordenwisseling liep uit op een handgemeen. Omstanders hadden inmiddels de politie gewaarschuwd. Eenmaal ter plaatse verklaarde de 19-jarige vrouw uit Akkrum dat ze was geslagen door de twee vrouwen uit Wolvege en Heerenveen. Hierop werd besloten om dit duo aan te houden. Het duo verzette zich hevig en na veel moeite lukte het de agenten om de twee in een politieauto te plaatsen, waarna ze werden overgebracht naar het politiebureau.

Inmiddels begonnen omstanders zich ook met de aanhoudingen te bemoeien. Hierbij sloeg een 20-jarige inwoner van Aldeboarn een agent. De man kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Ook hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De 19-jarige vrouw uit Akkrum en de 25-jarige man werden ook overgebracht naar het bureau om een verklaring af te leggen. Zij mochten, net zoals de twee vrouwen uit Wolvega en Heerenveen, na verhoor en een proces-verbaal het bureau verlaten.
Provincie:
Tag(s):