zaterdag, 19. mei 2007 - 13:03

Veel ambulances bij aanrijding

Zaltbommel

Naar aanleiding van een melding van een aanrijding vrijdagmiddag tussen een personenauto met vijf inzittenden en een ambulance met drie inzittenden, gingen politieagenten naar de kruising Steenweg met de Viaductweg in Zaltbommel. Zij onderzochten de toedracht en zorgden ervoor dat de overige hulpverleners veilig hun werk konden doen.

Een 44-jarige bestuurder van de auto uit Bruchem zou vanaf het viaduct over de A2 zijn gereden en wilde bij de Steenweg rechtdoor. De man zou de ambulance, die over deze (voorrangs)weg reed richting Zaltbommel, wel gezien hebben, maar schoof toch de kruising op. Na de aanrijding zijn drie inzittenden van de personenauto, waaronder de bestuurder, met onbekend letsel voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De andere gewonden zijn een 56-jarige inwoonster uit Zaltbommel en een 14-jarig meisje uit Zuilichem.

Voor de afhandeling van de gewonden waren opvallend veel medische hulpverleningsvoertuigen aanwezig. Daaronder vier ambulances waarvan een ambulance met schade, een opvallende auto van de dokterspost, een bus met aanhangwagen van de ambulancedienst en een autoambulance.

De bij de aanrijding betrokken ambulance, bestuurd door een 28-jarige man uit Velp, was op dat moment leeg en reed zonder signalen. Van de inzittenden van dit voertuig raakte niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):