zaterdag, 3. november 2007 - 22:01

Veel belangstelling voor Dag van het AZC

Emmen

Het asielzoekerscentrum aan de Wilhelmsweg in Emmen met 355 bewoners was zaterdag één van de opvangcentra in ons land die deelnam aan De Dag van het AZC. Alet Bouwmeester, woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat ruim tweehonderd mensen zaterdag tussen 10:00 en 15:00 uur een bezoek hebben gebracht aan het asielzoekerscentrum in Emmen, een aantal waar ze zeer tevreden mee is.

Radio 1 was de gehele dag op het AZC in Emmen aanwezig om verslag te doen van deze dag, die door het COA voor de eerste keer werd georganiseerd.

De open dag was voor het publiek een uitgelezen kans om nader kennis te maken met alle aspecten die dagelijks spelen op een asielzoekerscentrum in Nederland. Het publiek werd geïnformeerd over het werk van het COA op het gebied van tijdelijke huisvesting, begeleiding en het activeren van mensen in het werken aan hun toekomst in Nederland of elders.

Bij de familie Coskun uit Turkije, die al zeveneneenhalf jaar op het AZC in Emmen verblijven werden de bezoekers op een bijzondere gastvrije wijze in hun appartement ontvangen met zelf gemaakte hapjes. De familie Coskun, vader, moeder en zeven kinderen hebben inmiddels een verblijfsvergunning en hopen over een niet al te lange tijd te kunnen verhuizen naar Arnhem.

In Drenthe openden naast Emmen ook het asielzoekerscentrum in Geeuwenbrug en Zweeloo hun deuren, op beide centra kwamen hier ruim 200 belangstellenden.
Provincie:
Tag(s):