donderdag, 26. juli 2007 - 14:36

Veel belangstelling voor zomerconcert

Elburg

Afgelopen woensdag vond het tweede zomerconcert plaats van het Hollands Boys Choir uit Elburg. Deze zomerconcerten worden traditiegetrouw ieder jaar gehouden in de Grote- of Sint Nicolaas Kerk van Elburg. De belangstelling is altijd erg groot. Elk jaar staat er een lange wachtrij voor de kerk. Bezoekers die een goed plekje willen bemachtigen, staan meestal een uur voor aanvangstijd al bij de kerk te wachten.

Het programma bestaat uit klassieke werken van Mozart, Bach, Schubert en anderen meesters. Daarnaast zijn er ook vrolijke en ontspannen liederen te horen zoals 'Altijd is Kortjakje ziek' en Piet Hein. Deze kinderliedjes werd door de jongste leden gezongen.

Het programma werd afgewisseld met enkele orgelsolo's van bekende en minder bekende muziekstukken door Martin Mans op het prachtige Quellhorst-orgel.

Het Hollands Boys Choir bestaat uit ongeveer tachtig enthousiaste zangers en staat onder de bezielende leiding van dirigent Pieter Jan Leusink. Het koor bestaat niet alleen uit kinderen maar ook oudere mannen. De organist van de concerten is Martin Mans.

Jaarlijks brengen zo'n 10.000 bezoekers een bezoek aan deze unieke muzikale gebeurtenis in de voormalige Zuiderzeestad.

De volgende optredens zijn op 1, 8, 15 en 22 augustus. De aanvang is altijd om 11.00 uur. Voor meer informatie: www.hollandboyschoir.com
Provincie:
Tag(s):