donderdag, 11. oktober 2007 - 21:31

Veel herfstbaby's in Dierenpark Emmen

Emmen

Terwijl de bomen in Dierenpark Emmen zich al in prachtige herfsttinten tooien, doen de dieren nog alsof het voorjaar is en komt de ene baby na de andere ter wereld. Op de savanne zijn drie pas geboren impalaatjes te zien die daar met elkaar spelen, terwijl het jonge waterbokje op een afstandje toekijkt. Even verderop steken maar liefst vier kangoeroekopjes uit de buidels van evenzovele moeders. Een pasgeboren kangoeroe is piepklein en niet te zien. Daarom telt een kangoeroe pas als geboren - in ieder geval voor de dierenparkadministratie, als hij zich buiten de buidel laat zien en zich aan de bezoekers toont.

Naast de echte baby’s op de savanne, zijn er ook heel wat peuters, zoals de twee girafjes, de twee jonge zebra’s en het gnoetje die genieten van het lekkere herfstweer. Dat geldt ook voor het olifantje Shwe Zin, het stralende middelpunt van de grote olifantenkudde.

Natuurlijk is er nog het nijlpaardje Kiume, dat dagelijks met zijn moeder mag zwemmen in het grote buitenbassin. Het is nu nog het enige baby-nijlpaardje, maar het duurt niet lang meer en dan krijgt ook Kiume een speelkameraadje.
Provincie:
Tag(s):