woensdag, 17. oktober 2007 - 16:34

Veel steunbetuigen voor neergestoken agenten

Amsterdam

De politie heeft woensdag 17 oktober laten weten dat de twee agenten die zondag 14 oktober werden neergestoken op bureau August Allebéplein worden overstelpt met steunbetuigingen. Vele brieven, kaarten en bossen bloemen zijn inmiddels voor hen op het bureau bezorgd. Ook via het gastenboek van deze website zijn de afgelopen dagen tientallen hartverwarmende steunbetuigingen binnengekomen.

De reacties lopen van het wensen van beterschap tot aan opbouwende kritiek. Met de twee agenten gaat het inmiddels beter. De operaties zijn geslaagd. De vrouwelijke brigadier die het schot loste, had een steekwond in de borst en twee in de rug. Daarbij is een longslagader geraakt en de long geperforeerd. De bloeding is gestelpt en de perforatie gedicht en daarmee is de operatie als geslaagd bestempeld.

De mannelijke agent heeft vijf steek- en snijwonden in zijn gezicht en schouder opgelopen. Op zijn hoofd is een slagader geraakt die gehecht is. In de hals is een steekwond die tot op de adempijp is gegaan. Ook met deze agent gaat het gelukkig naar omstandigheden goed.
Provincie:
Tag(s):