zaterdag, 18. augustus 2007 - 9:00

Veelpleger was enkelband kwijt bij arrestatie

Amsterdam

De politie maakte vrijdag 17 augustus bekend dat de veelpleger die onder elektronisch toezicht staat in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 augustus is aangehouden. Hij was met twee kompanen een inbraak aan het plegen bij een bedrijf aan de Jephtastraat. Ook één van de medeverdachten werd ingerekend, de derde man wist te ontkomen.

Even voor 01.00 uur kwam een melding binnen van een inbraak in een bedrijfspand in Amsterdam-West. Agenten troffen er twee mannen aan die zich hadden verstopt. Zij werden ingerekend. Er was nog sprake van een derde verdachte, maar die werd niet gevonden. De politiemensen herkenden in één van de arrestanten een 19-jarige notoire veelpleger die zich had onttrokken aan zijn elektronische detentie. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een steekpartij op maandag 13 augustus.

De man was in juli op vrije voeten gekomen, nadat zijn voorlopige hechtenis was geschorst onder voorwaarden. Hij werd onder elektronisch arrest geplaatst, wat inhoudt dat hij een enkelband om kreeg. De man had in voorlopige hechtenis gezeten op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij eerder dit jaar waarbij een 19-jarige man gewond raakte.

Sinds maandag 13 augustus was men op zoek naar de veelpleger. Bij zijn arrestatie werd geen enkelband aangetroffen. De recherche heeft de zaken in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):