dinsdag, 21. augustus 2007 - 13:40

Veendammers kunnen leren dansen

Veendam

Binnenkort start ook Veendam met de landelijke actie ‘Kom in beweging met Start met!’. In de categorie ‘dans’ kunnen 20-plussers vanaf 8 september, gedurende 6 zaterdagen, proeven aan dans en bewegen in de Muziek-, Dans- en Theaterschool in cultuurcentrum vanBeresteyn. Een professionele docent behandelt elke zaterdag een andere stijl. Zo kunnen de deelnemers leren over de Spaanse dans, Jazzballet, Klassiek ballet, show- en musicalballet, Dans en Beweging.

De landelijke campagne “Start met� richt zich op alle Nederlanders met de boodschap om (meer) te gaan bewegen. Nederlanders bewegen namelijk nog steeds te weinig. Te weinig lichaamsbeweging geeft een verhoogd risico op het krijgen van onder meer diabetes, bepaalde vormen van kanker, obesitas, stress en depressie.

Het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) voert de beweegcampagne uit in opdracht van het ministerie van VWS. Door deze campagne wil het ministerie 65% van de Nederlanders in 2010 aan de beweegnorm laten voldoen. Landelijk zijn verschillende mogelijkheden om in beweging te komen. Naast dansen, zoals in Veendam, is dat (sportief) wandelen, nordic walking, hardlopen en fietsen.

De actie wordt eveneens ondersteund door de Nederlandse hartstichting en georganiseerd in samenwerking met de atletiekunie, KNBLO-NL, NTFU en Kunstfactor Dans.
Provincie:
Tag(s):