donderdag, 27. september 2007 - 14:36

Veertien arrestaties na 26 inbraken

Emmeloord

Met de arrestatie van 14 verdachten denken politie Flevoland en Rechercheteam District Noord 26 inbraken te kunnen oplossen. De inbrekers in de leeftijd van 16 tot 24 jaar waren actief in de Noordoostpolder maar sloegen ook toe in Lemmer. De buit varieerde van autoradio's, navigatieapparatuur, LCD schermen tot kostbaar radiografisch speelgoed, cashgeld en sportartikelen. De 17-jarige hoofdverdachte en twee helers, een 38-jarige man en 34-jarige vrouw zitten nog vast. Alle verdachten zijn woonachtig in Emmeloord. Het onderzoek loopt door en meer aangiften of aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tijdens een woninginbraak in Emmeloord, begin juli, werden drie jeugdige inbrekers op heterdaad betrapt. De 17-jarige hoofdverdachte bleek veel meer op zijn kerfstok te hebben en men startte een uitgebreid rechercheonderzoek. De rechercheurs wisten al snel meerdere verdachten in beeld te brengen en arresteerden 11 verdachten, allen afkomstig uit Emmeloord.
Inmiddels kon het team 26 inbraken in Emmeloord, Nagele, Espel en Lemmer op de inbrekers terugbrengen. Het was de dieven in sommige gevallen wel zeer gemakkelijk gemaakt. Alleen al door het inslaan van een autoruit konden meerder dure navigatiesystemen worden gestolen. Slecht afgesloten of nauwelijks beveiligde deuren bleken erg verleidelijk voor het boevengilde. De groep die in wisselende samenstelling door de polder trok, zorgde voor onrust in diverse buurten. Het onderzoeksteam arresteerde afgelopen woensdag 26 september een man en vrouw uit Emmeloord. Zij worden ervan verdacht de gestolen spullen te hebben doorverkocht. Sinds de arrestatie van de verdachten is het aantal inbraken in de Noordoostpolder ook afgenomen.
De politie Flevoland adviseert alle inwoners meerder malen per jaar minder nonchelant om te gaan met spullen die voor de autokrakers, inbrekers of dieven interessant zijn. Nog steeds laten autobezitters hun TomTom, laptop, of andere kostbare navigatie- of audioapparatuur zichtbaar achter in de auto. Om ergenis en teleurstelling te voorkomen blijft het devies: Niets erin - Niets eruit!
Provincie:
Tag(s):