maandag, 19. november 2007 - 8:58

VEH: Roep om matiging woonlasten werkt

Amersfoort

Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt de maatschappelijke druk op de gemeenten om de woonlasten gematigd te laten stijgen, effect heeft gehad. Onder de 90 onderzochte gemeenten zullen de woonlasten in 2008 met gemiddeld 2,3% stijgen

De stijging van de totale gemeentelijke woonlast volgt daarmee het verwachte inflatiepercentage van 2%. VEH concludeert daaruit dat gemeenten vooralsnog gehoor geven aan de oproep om de stijging niet uit de hand te laten lopen. Voor de toekomst biedt dit volgens Eigen Huis echter geen enkele garantie.

Gemiddeld gaan huiseigenaren € 631,- aan gemeentelijke woonlasten betalen. De grootste stijgers zijn de gemeenten Zijpe met +11,2%, Borsele met +11,1% en Wijk bij Duurstede met +9,4%. Dalers zijn er ook: de gemeenten Harenkarspel met -5,7%, Terschelling met -5,6% en Bergen (L) met -4,3%.

Er blijven echter grote verschillen tussen de gemeenten. De duurste gemeente uit het onderzoek is Bunnik met gemiddeld 849 euro. De goedkoopste is Zevenaar met 414 euro.
Provincie:
Tag(s):