woensdag, 11. april 2007 - 9:03

Veilig Honk-vrijwilligers in het zonnetje gezet!

Borsele

Het Veilig Honk-project in de gemeente Borsele draait inmiddels bijna tweeënhalf jaar.Het project is bedoeld om leerlingen die onderweg van huis naar school problemen tegen komen vertrouwde adressen te bieden waar ze voor hulp kunnen aankloppen.

Langs de drie belangrijkste schoolroutes zijn 22 Veilige Honken, waar gemiddeld per schooljaar in totaal zo'n 40 hulpvragen terecht komen. Die vragen beslaan een breed scala uiteenlopend van lekke banden, pleisters plakken tot ouders en school bellen.

Om de vrijwilligers die zich belangeloos voor het project inzetten te bedanken biedt de gemeente Borsele hen een etentje aan. Leerlingen van het Pontes Goese Lyceum van de opleiding consumptief breed, de opleiding voor horeca, bakkerij en toerisme, verzorgen een 3-gangen diner. Deze bijeenkomst vindt woensdag plaats in het schoolrestaurant vanaf 12.00 uur aan de Bergweg in Goes.

Wat Veilig Honk betreft is met dit etentje de cirkel rond en doet de doelgroep iets terug voor de vrijwilligers waar ze in geval van nood zelf aankloppen voor hulp.
Provincie:
Tag(s):