dinsdag, 4. september 2007 - 13:53

Veilig naar school!

Nunspeet

De kinderen gaan weer naar school en de politie doet zijn best dat dit ook veilig kan! De politie heeft daarom dinsdag 4 september op verschillende locaties extra aandacht geschonken aan de snelheid van automobilisten, het dragen van de autogordel en het parkeergedrag in de woonwijken rond de scholen.

Op de Jan Topweg, in de buurt van de Da Costa school, werd drie maal een overtreding astgesteld. Er werd twee keer te snel gereden en één keer werd de autogordel niet gedragen.

In de buurt van de Franciscusschool en Immanuelschool, op de Westerlaan / Nieuw-Amsterdamweg werd één bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Op de kruising Colijnstraat / Schaepmanlaan / Piersonstraat, in de buurt van de Petraschool en op de route naar andere scholen, werd negen maal een snelheidsovertreding vastgesteld. De hoogste overschrijding was hier 13 km/u.

De controles zullen de komende tijd in Nunspeet, Elspeet en Hulhorst worden herhaald. Daarnaast zal er extra aandacht zijn voor de fietsende middelbare scholieren vanuit Nunspeet richting Elspeet/Uddel en vice versa. Bij de controles zal door de politie direct verbaliserend worden opgetreden.
Provincie:
Tag(s):