donderdag, 24. mei 2007 - 17:20

Veilig Ondernemenprijs voor Vertrouwensman Bedrijfsleven

Maastricht

De Veilig Ondernemenprijs 2007 is toegekend aan het project Vertrouwensman Bedrijfsleven van het Regionaal Platform Criminaliteits-beheersing (RPC) Zuid-Limburg. Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft de winnaar vandaag bekend gemaakt. Het winnende project ontving uit zijn handen een beeldhouwwerk en 20.000 euro. Dit bedrag moet voor criminaliteitspreventie worden aangewend.

De Veilig Ondernemenprijs wordt ieder twee jaar uitgereikt door de minister van Justitie met het doel ook anderen te inspireren projecten op te zetten waarmee criminaliteit in het bedrijfsleven wordt voorkomen. Initiatiefnemer van de prijs is het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing.

De Vertrouwensman Bedrijfsleven is geïntroduceerd op 8 september 2005. Bij hem kunnen ondernemers, werkgevers én werknemers terecht voor vertrouwelijk en onafhankelijk advies indien ze bepaalde vormen van criminaliteit in hun bedrijf constateren, maar hiervan (nog) geen aangifte willen doen. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld afpersing, bedreiging, oplichting, fraude, diefstal, witwaspraktijken en milieudelicten.
Provincie:
Tag(s):