zondag, 7. oktober 2007 - 13:01

Veiligheidscontrole in binnenstad Oldenzaal

Oldenzaal

In het uitgaansgebied van Oldenzaal (Markt en aangrenzende straten) heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 oktober van 21.30 uur tot 02.30 uur een veiligheidscontrole plaatsgevonden. Deze veiligheidscontrole stond in het teken van preventief controleren. Gemeente, Justitie en Politie hebben in Oldenzaal de mogelijkheid gecreëerd om in de periode van 17 september tot 11 november 2007 preventief te kunnen fouilleren tijdens aangewezen tijdstippen in het uitgaanscentrum.

Op alle toegangswegen in de richting naar de Markt in Oldenzaal is gecontroleerd en werden alle passanten gecontroleerd en gefouilleerd. Hierbij zijn in totaal 11 messen, waarvan een (1) vlindermes, een (1) klapmes en twee stanleymessen, 4 zakjes met weed, een joint en 3 schroevendraaiers in beslaggenomen.

Gesteld kan worden dat het merendeel, ongeveer 95 %, van de gecontroleerde personen de controles als zeer positief vond en blij was dat er met name op het bezit van wapens werd gecontroleerd.

Ook vanuit de horeca in de Oldenzaalse binnenstad kwamen positieve geluiden m.b.t. tot deze actie die door de politie als geslaagd wordt betiteld.
Provincie:
Tag(s):