zondag, 1. juli 2007 - 23:30

Veiling Charity Dinner Surinameproject levert 17.750 Euro op

Lelystad

De veiling die tijdens het Charity Dinner op 8 juni is gehouden voor het Surinameproject, heeft 17.750 euro opgeleverd. Gedeputeerde John Bos overhandigt op 2 juli een symbolische cheque met dit bedrag aan een bestuurslid van de stichting SuriFlevo, die het Surinameproject onder haar hoede heeft. De overhandiging vindt plaats in het bijzijn van betrokken docenten en enkele leerlingen.

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Lelystadse en Surinaamse scholen die deelnemen aan het project. De Lelystadse scholen, Scholengemeenschap Lelystad en de Arcus kunnen hier onder meer de kosten mee betalen van de reis die ze in eind maart naar Suriname hebben gemaakt. Ook de Marie Lefèvre School in Paramaribo en de Johannes Vrolijkheid School in Lelydorp kunnen het geld goed gebruiken.

Tijdens hun reis naar Suriname hebben de leerlingen uit Lelystad in de praktijk kunnen ervaren hoe het is om prettig multicultureel samen te leven. Dát leren is de kern van het project. De reis was het sluitstuk van een jaar lang voorbereidingen waarin de leerlingen een speciaal lesprogramma hebben gevolgd. Verschillende aspecten uit Suriname zijn daarin aan bod gekomen zoals cultuur en religie. Tijdens het Charity Dinner hebben de leerlingen hun ervaringen gedeeld met de gasten, onder andere in de vorm van een zelfgemaakte video.

Verschillende organisaties en dienstverleners hebben veilingstukken ter beschikking gesteld: van tuinbanken tot excursies in natuurgebieden en schilderijen. De provincie Flevoland heeft met de organisatie van het Charity Dinner en de veiling voor de tweede keer het Surinameproject ondersteund.
Provincie:
Tag(s):