zondag, 25. november 2007 - 14:37

Venlo blij met extra geld voor herstructurering bedrijven-terreinen

Venlo

De gemeente Venlo is blij met de verhoging van het rijksbudget voor herstructurering bedrijventerreinen. Het ministerie van Economische Zaken maakte afgelopen week bekend dat het subsidieplafond van het Besluit Topprojecten Herstructurering Bedrijventerreinen is verhoogd van circa 20 miljoen euro naar circa 30 miljoen euro.

Het extra geld is beschikbaar gesteld om zo meer aanvragen te kunnen honoreren. Doel van de regeling is het ondersteunen van de herstructurering van bestaande bedrijventerreinen die van betekenis zijn voor de nationale economie, de zogenoemde Topprojecten.

In het rijksbeleid zijn de bedrijventerreinen in Venlo aangemerkt als een van de zogenoemde Topprojecten. “Het is van groot belang voor de ondernemers en de lokale economie dat we niet alleen investeren in nieuwe maar zeker ook in bestaande bedrijventerreinen�, aldus wethouder Mark Verheijen van Economische Zaken. “De bedrijventerreinen in Venlo zijn op dit moment over het algemeen goed op orde. Om dit voor de toekomst zo te houden, is het zaak tijdig te investeren in kwaliteitsverbetering en het beter benutten van de bestaande ruimte. Dit zijn kostbare zaken die zonder rijksmiddelen niet van de grond komen�. De gemeente laat op dit moment onderzoeken waar en op welke wijze de kwaliteit en ruimte op de bestaande terreinen kan worden verbeterd. Aan de hand daarvan wordt bezien of en hoe er gebruik wordt gemaakt van de nieuwe rijksmiddelen.

Momenteel is de gemeente samen met de Belangenvereniging Ondernemers Veegtes al bezig met een revitaliseringsproject op bedrijventerrein de Veegtes.
Provincie:
Tag(s):