donderdag, 27. september 2007 - 18:51

Venlo verstrekt starterslening

Venlo

De gemeente Venlo gaat starters op de woningmarkt helpen. Door de hoge huizenprijzen is het voor mensen die voor het eerst een woning kopen niet altijd makkelijk om de financiering rond te krijgen. Daarom verstrekt de gemeente Venlo per 1 oktober aanvullende Startersleningen.

“Met de starterslening maken we het voor de inwoners van de gemeente gemakkelijker om een eigen huis te kopen. Vaak kunnen mensen deze stap net niet nemen, waardoor ze noodgedwongen in een goedkopere huurwoning blijven wonen�, aldus wethouder Herman Janssen. “Met deze starterslening hopen we de doorstroming te bevorderen, zodat de huurwoningen ook beschikbaar komen voor de inkomensgroepen die daarop aangewezen zijn.�

De Starterslening is een aanvullende lening die het voor sommige huishoudens mogelijk maakt om een eerste eigen woning te kopen. De eerste drie jaar wordt er geen aflossing en rente betaald. De lening is niet alleen bedoeld voor jonge starters, maar voor alle inwoners van Venlo die hun eerste koopwoning niet volledig kunnen financieren met een hypotheek.

Om voor de Starterslening in aanmerking te komen mag de woning niet duurder zijn dan € 170.000,-. Daarnaast moet de aanvrager in het voorafgaande jaar in een huurwoning in de gemeente Venlo hebben gewoond, of inwonend zijn geweest. Ook scholieren en studenten die elders hebben gestudeerd en die binnen een jaar na het afronden van de studie weer naar Venlo willen verhuizen, kunnen in aanmerking komen voor deze lening. Zij moeten vóór hun studie wel minimaal een jaar in Venlo hebben gewoond.

De Starterslening is een financieel product dat is ontwikkelt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. De lening bedraagt maximaal € 30.000 euro en heeft een looptijd van dertig jaar.
Provincie:
Tag(s):