dinsdag, 28. augustus 2007 - 12:18

Venlose vrouw wederom opgepakt voor grootschalige internetfraude

Venlo

Vorige week dinsdag is in Venlo een 23-jarige vrouw uit die plaats opgepakt vanwege het plegen van grootschalige fraude. Het is de tweede keer dat de vrouw voor frauduleuze handelingen is aangehouden. Dit heeft de politie Limburg-Noord vandaag bekend gemaakt.

In de woning van de vrouw trof de politie diverse spullen aan en na onderzoek is gebleken dat de verdachte voor een bedrag van 40.000 euro heeft gefraudeerd. De vrouw is opgepakt voor meerdere vormen van fraude. Te denken valt onder andere aan het bestellen van creditcards onder valse namen, spullen via internet te koop aanbieden en niet leveren en het kopen van goederen zonder te betalen. De vrouw gebruikte meer dan 100 valse namen. De goederen die in haar woning zijn aangetroffen zijn, voor zover herleidbaar, teruggegeven aan de gedupeerde mensen en bedrijven. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de vrouw bij een bedrijf onder hetzelfde adres, maar onder diverse verschillende namen goederen had besteld over een langere periode. Ook bood de vrouw via internet kaartjes met een barcode aan voor pretparken. Als mensen dan bij het pretpark aankwamen, bleek tijdens het scannen van de barcode dat de kaartjes al eerder waren gebruikt.

Inmiddels heeft de politie zo’n 30 aangiftes binnen.

De verdachte is geen onbekende van de politie. De vrouw is in augustus 2006 aangehouden in verband met internetfraude. In de periode 2005/2006 bekende zij circa 50 zaken van oplichting via internet. De vrouw zal zich voor deze zaken ook nog moeten verantwoorden bij Justitie.
Provincie:
Tag(s):