woensdag, 31. oktober 2007 - 16:29

Venlose wethouders doen vrijwilligerswerk

Venlo

Wethouders Ramon Testroote en Jan Lamers steken tijdens de Make A Difference Day op 2 november de handen uit de mouwen bij Zorggroep Noord-Limburg. Zij zullen beiden een vrijwilligersklus uitvoeren die voortkomt uit het project Verborgen Verlangens van Zorggroep Noord-Limburg, zo meldt de gemeente Venlo vandaag.

Wethouder Testroote gaat samen met drie bewoners van verzorgingshuis Meeuwbeemd en één bewoner van verzorgingshuis Onder de Wieën met paard en wagen naar Velden, het geboortedorp van de vier senioren.

Wethouder Lamers brengt met vier bewoners van verzorgingshuis Onder de Wieën een bezoek aan het Limburgs Museum. De bewoners zitten vaak bij elkaar in De Hoëskamer en het Limburgs Museum is dan een terugkomend onderwerp van gesprek.

Met het project Verborgen Verlangens zijn sinds 2002 honderden stille wensen van bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen gebotteld in blauwe flessen. Het gaat vaak om hele eenvoudige dingen zoals een wandelingetje in het park, of echte roomboter op de boterham. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die de wens koesteren om nog eens naar hun oude woonwijk terug te gaan en dat kan vaak alleen met hulp van vrijwilligers.

Vele wensen zijn nog onvervuld en op 2 november zorgen de Venlose wethouders ervoor dat in elk geval voor deze acht mensen hun verborgen wens uitkomt. “Maar dit stokje willen wij graag doorgeven aan andere vrijwilligers, er zijn nog mensen en wensen genoeg,� zeggen wethouders Testroote en Lamers.

“We waarderen het zeer wanneer vrijwilligers helpen met het vervullen van de stille wensen van de bewoners en er zijn nog meer mogelijkheden om vrijwilligerswerk bij de Zorggroep te doen,� aldus Zorggroepcoördinator Kirsten Faessen. “Er zijn altijd helpende handen nodig bij de kookgroep, de handwerkclub, het kienen, kaarten of wandelen.�
Provincie:
Tag(s):